Dental Alliance
November 30, 2022

Măsuri suplimentare dispuse prin CJSU, pentru evitarea riscurilor caniculei

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Canicula anunțată de către meteorologi pentru perioada următoare a impus convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, coordonat de prefectul Vasile-Adrian Niță, pentru a aproba două hotărâri care să fie incluse în planul existent de luna trecută la nivel de județ, cu privire la diminuarea sau înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice periculoase care se înregistrează în cazul Codului Portocaliu și a Codului Roșu, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„După întrunirea CSJU și luarea unor noi măsuri pentru reducerea efectelor caniculei, primarii vor dispune întrunirea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în şedinţă extraordinară pentru a stabili modalitatea de aplicare. De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al judeţului Neamţ va comunica hotărârile luate autorităţilor şi persoanelor interesate“, a declarat Vasile-Adrian Niță, prefectul județului Neamț.

Așadar, în perioada caniculară se respectă prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr. 33 din 21.06.2022, privind aprobarea planului referitor la măsurile și acțiunile specifice combaterii efectelor cauzate de creșterile de temperatură și se monitorizează zonele forestiere şi, în special, cele frecventate de turişti, de către personalul ocoalelor silvice, administratorii sau proprietarii acestora. De asemenea, se asigură monitorizarea culturilor agricole şi miriştilor, de către administratorii şi/sau proprietarii acestora.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava“ al județului Neamț va desfăşura controale de prevenire şi stingere a incendiilor la nivelul zonelor forestiere, precum şi la nivelul localităţilor şi operatorilor economici deţinători de culturi agricole. Mesajul prefectului Vasile-Adrian Niță este îndreptat către cetățeni, cărora le adresează rugămintea de a nu aprinde focul în spații deschise.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.