Dental Alliance
March 4, 2024

Mihaela Ion, o viață dedicată frumosului, un adult cu suflet de copil

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Duminică, 18 septembrie, învățământul romașcan a consemnat o altfel de sărbătoare. Pensionarea anticipată a  Mihaelei Ion, profesor pentru învățământul preșcolar la Școala gimnazială„Vasile Alecsandri” a marcat rolul și valoarea educației și a exponenților ei. Au participat foști colegi, foști directori ai școlilor unde a profesat de-a lungul carierei didactice, colegii de la trupa de teatru„Dan Alecsandrescu”, personal administrativ de la grădinița cu program prelungit, prieteni alături de care a cântat în corul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, familia, invitați care au reflectat multiplele activități și relații umane care i-au îmbogățit viața și cariera.

O colecție de amintiri video prezentată de profesoara Roxana Gabriela Pătrăuceanu, fost director al Școlii „Vasile Alecsandri”,  a fost un adevărat laudatio, emoționant și încurajator pentru cei care mai stau în cumpănă dacă o carieră didactică este o bună alegere. Raportat la un film celebru, cu la fel de celebrul Sidney Poitier, memento a fost numit” Cu dragoste, doamnei Mihaela!” La fel cum și poezia profesoarei Georgeta Diaconu, metaforă a trenului vieții din care unii coboară, alții urcă…Perfecționistă, Mihaela Ion a învățat și a dat examene toată viața, atitudine lăsată moștenire copiilor pe care i-a dus de mână la poarta vieții și a cunoașterii.

Despre generozitate, drag de frumos și respect față de tradiții au vorbit cei care au cunoscut-o pe Mihaela Ion în ipostaze definitorii: în pandemie, când eram sub restricții, a trimis o cutie cu toate bunătățile de Paște unei colege izolate în casă; a surprins asistența la serbări cu momente de balet; a făcut plăcinte și colăcei, de Ziua României, bucurându-i pe copii cu povești despre strămoși, despre datini și obiceiuri, despre portul popular. Doamna ”Bucurie”, cum a fost numită, a dăruit și a primit dragoste, secretul zâmbetului cu care și-a întâmpinat zilnic, an de an, copiii. Rudă cu ”Domnul Trandafir” și ucenică a lui Nică a lui Ștefan a Petrei, c dascălul Ion Creangă, Mihaela Ion a dovedit că cei care ne pregătesc copiii pentru viață au calități peste cele învățate ”în școli înalte”: seriozitate, responsabilitate, loialitate,  hotărâre, adaptabilitate, autocontrol, atitudine pozitivă, spirit de observație, răbdare, viteză de reacție, capacitate de comunicare, spirit de inițiativă, creativitate, receptivitate, rezistență la stres.

  

 La sfârșit de carieră didactică, darurile și harurile Mihaelei Ion au fost răsplătite și cu o plachetă omagială din partea primarului municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, înmânată de purtătorul de cuvânt al instituției, Dragoș Toma. Diploma de apreciere primită de Mihaela Ion este ”în semn de respect și apreciere pentru întreaga activitate dedicată școlii, pentru devotamentul cu care a cultivat fără răgaz prestigiul învățământului romașcan”.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.