Dental Alliance
February 6, 2023

Secretar de Stat Bogdan Dumea: Profiturile record din energie stopate în beneficiul consumatorilor!

YRY Residence

Acoperisul1

Deciziile anunțate recent de Comisia Europeană pentru combaterea creșterii prețurilor la energie sunt menite să vină în sprijinul gospodăriilor și firmelor UE care se confruntă cu facturi uriașe la energie.
Plafonarea veniturilor companiilor care produc energie electrică la costuri reduse și plata unei contribuții de criză din partea producătorilor de energie bazată pe combustibili fosili sunt decizii similare celor care au fost deja adoptate de Guvernul României.
Se estimează că 140 de miliarde de euro vor fi mobilizate și destinate amortizării de către statele membre ale UE a șocurilor creșterilor de preț la energie.
Pe baza propunerilor PSD, Guvernul României deja a adoptat și este în vigoare plafonarea veniturilor tuturor producătorilor de energie. Profiturile realizate urmare a practicării unui preț mai mare decât cel de referință, de 450 de lei/MWh, devin contribuție și se transferă în Fondul de Tranziție Energetică (OUG 119/2022).
Banii din acest Fond de Tranziție Energetică sunt destinați susținerii mecanismului de protecție socială și sprijin. Acești bani asigură plata rapidă a compensărilor la care au dreptul furnizorii de energie, urmare a aplicării unui preț plafonat pentru consumatorii casnici și noncasnici.
Sunt singurele măsuri corecte pentru a ține sub control inflația, creșterea prețurilor și care să pună capăt haosului speculativ din piața energiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap