Dental Alliance
March 4, 2024

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Rusiei să părăsească zona

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor care se află pe teritoriul Rusiei să părăsească de urgență țara sau cei care au planificate călătorii în Rusia să le amâne. Totodată, recomandat este să evite locurile aglomerate și adunările publice, să fie prudenți, în special în contextul actual.

În urma anunțului de mobilizare parțială a populației ruse făcut de președintele Vladimir Putin, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cetățenilor români aflați pe teritoriul Rusiei să părăsească zona, iar cei care au planificate călătorii să le amâne. Persoane care se află temporar în Rusia să fie precaute și să încerce să părăsească țara cât mai curând. MAE recomandă românilor să evite manifestările publice, locurile aglomerate, să nu participe la proteste și să fie cât mai retrași pentru propria siguranță.

De asemenea, românii care se află pe teritoriul Federației Ruse este recomandat să își înregistreze prezența prin intermediul platformei www.econsulat.ro, la adresa https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza, disponibilă pe toate dispozitivele.

Cetățenii români pot apela după asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Moscova: +7 499 143 0427; +7 499 143 0350, al Consulatului General al României la Sankt Petersburg: +7812 3126141 și al Consulatului General al României la Rostov pe Don: +7 (863) 283 10 15, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. În cazul în care cetățenii români se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot apela la telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Moscova: +7 916 017 9882, dar și telefoanele de urgență ale oficiilor consulare la Sankt Petersburg: +7 965 777 43 38 și Rostov pe Don: +7 (909) 437 72 22.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.