Dental Alliance
November 30, 2022

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei: Podul de la Luțca s-a prăbușit pentru că nu a fost finalizat

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Podul rutier dintre comunele Sagna şi Luţca (jud. Neamţ), care a fost avariat, este un obiectiv nefinalizat, a precizat joi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care anunţă că ministrul Cseke Attila a dispus ca reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii să se deplaseze de urgenţă la faţa locului pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice.

„Din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării, obiectivul de investiţii nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor. Lucrările la acest pod nu sunt finalizate şi recepţionate, aşadar, obiectivul nu putea fi dat în folosinţă.

Reabilitarea podului pe DJ 207 A km 6+591, peste râul Siret, la Luţca (jud. Neamţ) se realizează prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (etapa a II-a)”, a precizat un comunicat de presă al MDLPA.

Conform contractului de finanţare încheiat între Ministerul Dezvoltării şi Consiliul Judeţean Neamţ, valoarea finanţării, alocată prin PNDL, este de 7.374.449,36 lei, sumă din care MDLPA a decontat 7.295.280,58 lei (au mai rămas de decontat 79.168,78 lei), a adăugat MDLPA.

Încheierea contractului pentru execuţia efectivă a lucrărilor se face între autoritatea contractantă (în acest caz, Consiliul Judeţean Neamţ) şi firma responsabilă cu proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni (începând cu data de 23.07.2020), termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie 2022, a menţionat sursa citată.

Joi, în jurul orei 14,00, podul care traversează râul Siret pe DJ 207 A, dintre localităţile Luţca şi Sagna, s-a prăbuşit în timp ce pe el rulau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară.

Agerpres

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.