Dental Alliance
November 26, 2022

Primar Leonard Achiriloaei: Am participat în această săptămână, în Oslo – Norvegia, la vizita bilaterală de studiu dedicată primarilor

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Am participat în această săptămână, în Oslo – Norvegia, la vizita bilaterală de studiu dedicată primarilor, reprezentanți ai Asociației Municipiilor din România, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”.
Alături de președintele executiv AMR și primar al municipiului Buzău – domnul Constantin Toma, primarul Municipiului Craiova – doamna Lia-Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Petroșani – domnul Florin-Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Zalău – domnul Ciunt Ionel, primarul Sectorului 6 al municipiului București – domnul Ciucu Ciprian și viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea – domnul Gheorghiu Andrei Florin, am luat parte la o serie de întâlniri cu forul decizional și reprezentanții Asociației Autorităților Locale și Regionale din Norvegia, la sediul KS din Oslo și vizite la Primăria Municipiului Asker.
Această vizită de lucru a presupus, în primul rând, un adevărat schimb de experiență care a generat idei și soluții pentru dezvoltarea localităților și îmbunătățirea calității serviciilor pe care administrațiile publice locale din România le oferă cetățenilor. Accentul a fost pus pe diferite concepte, de la digitalizare, transparență, etică, pâna la conflicte de interese și incompatibilități.
Am acordat o atenție deosebită tuturor informațiilor diseminate, analizând și posibilitatea unor viitoare relații cu instituțiile și firmele norvegiene, concentrându-ne pe investiții în municipiului Roman.
De asemenea, am avut ocazia de a fi prezent la Ambasada României în Oslo și de a discuta cu Excelența Sa, domnul Ambasador Cristian Bădescu în vederea identificării mijloacelor de întărire a relațiilor bilaterale și cooperării dintre cele doua țări.
Consider că orice administrație publică are responsabilitatea de a se implica în dezvoltarea comunității, iar astfel de evenimente reprezintă momente cheie, oportunități de a cunoaște și a te face cunoscut, de relaționare cu specialiștii și identificare a soluțiilor de dezvoltare sustenabilă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.