Dental Alliance
December 4, 2022

Momente solemne și emoționante la comandamentul Bazei 3 Logistică Roman, prilejuite de ceremonia organizată pentru a marca trecerea în rezervă a două cadre militare

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Este vorba despre domnul maior (r.) Arhip Damianu și domnul plutonier adjutant principal (r.) Bonciu Ionel. Cei doi părăsesc marea unitate romașcană de pe funcții importante din domeniul logistică, respectiv operații și instrucție. Despre domnul maior (r.) Arhip Damianu se pot vorbi multe lucruri, toate la un superlativ absolut. Manifestarea experienței profesionale a domniei sale, dobândită în ani și ani de carieră militară, a fost ca un adevărat pilon de bază, pentru tot ceea ce înseamnă desfășurarea cu succes a activităților specifice logistice.
Pornind de la funcția de comandant de pluton la Divizonul 234 Artilerie, domnul maior (r.) Arhip Damianu a parcurs cu devotament și abnegație deosebită, diferite etape ale carierei militare, carieră care a culminat cu o funcție semnificativă în cadrul marii unități logistice. Pe toate aceste paliere ale carierei militare, ofițerul a arătat dăruire și professionalism, în toate misiunile și sarcinile încredințate. Prin seriozitate și corectitudine, a reușit întotdeauna să câștige respectul și încrederea cuvenită din partea superiorilor, precum și admirație și considerație din partea colegilor.
Dincolo de capacitățile profesionale remarcabile, este demn de evidențiat și modul de relaționare interuman deosebit, manifestat de domnul maior (r.) Arhip Damianu, o relaționare bazată pe răbdare, diplomație, respect, colegialitate, sprijin reciproc și enumerările ar putea continua.
Domnul plutonier adjutant principal (r.) Bonciu Ionel a reprezentat pentru colectivul comandamentului Bazei 3 Logistică un subofițer de bază, demn de încredere. Un om pe care te puteai sprijini în orice situație și pentru orice problemă, fie ea de natură profesională, fie de altă natură.
A știut întotdeauna să își pună în valoare toate cunoștințele teoretice și abilitățile practice, dobândite în ani de muncă și efort. A reușit totodată, cu un real succes, să transmită din vasta sa experiență militară și cadrelor mai tinere, care au beneficiat de instruirea desfășurată sub conducerea lui.
Apreciem parcursul de succes al domnului plutonier adjutant principal (r.) Bonciu Ionel pe diferitele etape ale carierei militare, o carieră încununată de realizări deosebite și rezultate absolut meritorii, obținute în toate misiunile încredințate. Pentru activitatea militară deosebită, subofițerul a fost recompensat cu medalia ‘’Virtutea Militară” clasa a –III-a.
Cele două cadre militare părăsesc sistemul militar cu un sentiment de emoție, de nostalgie dar în același timp cu simțământul și satisfacția datoriei împlinite. Onoarea, respectul și admirația față de structura logistică în special și față de instituția militară în general, au fost și vor rămâne un adevarat liant al vieții lor.
Prin toată activitatea desfășurată, putem vedea în cele două cadre militare adevărate modele demne de urmat pentru cei mai tineri, dar și adevărate surse de imagine pozitivă pentru promovarea carierei militare.
În cadrul activității solemne, organizată la sediul comandamentului Bazei 3 Logistică, cu prilejul trecerii în rezervă, comandantul structurii logistice domnul colonel inginer Kicsi Gabriel, a scos în evidență profesionalismul și caracterul deosebit al celor două cadre militare, adresându-le mulțumiri pentru întreaga activitate desfășurată.
Le urăm colegilor noștri pensie lungă, sănătate, bucurii și îndeplinirea tuturor planurilor și proiectelor de viitor, adresându-le în același timp invitația de a reveni oricând în mijlocul colectivului din care au făcut parte, pentru a participa la diferite evenimente specifice.
Foto : Plt.maj. Ivan Claudiu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.