San Marco Roman

San Marco Roman

Mon. Jan 27th, 2020

NICI O ZI FARA POTOP LA ROMAN – galerie foto

Desi nu dureaza mult, rafalele puternice de vant si picaturile grele de ploaie, fac ravagii, in cele 10-15 minute cat dureaza prapadul. Si nu folosesc cuvinte mari. Chiar prapad.

Anuntat de cateva zile, codul portocaliu s-a transformat, astazi, in cod galben de vijelii, descarcari electrice si grindina, care afecteaza Romanul, Boghicea, Cordun, Doljești, Dulcești, Gâdinți, Gherăești, Pâncești, Păstrăveni, Săbăoani, Sagna, Stănița, Tămășeni, Țibucani, Timișești, Tupilați, Urecheni, Văleni, Bîra.

In cele mai putin de 10 minute, undeva in jurul orei 14.30, rafalele de vant au smult bucati din acoperisurile blocurilor, acestea lovindu-se zgomotos de pamant, bagand frica in oameni.

Nici strazile nu au fost crutate, mai ales ca, in unele parti ale orasului, sistemul de canalizare nu a facut – din nou – fata. Pe retelele de socializare au inceput sa apara fotografii cu strazi intregi inundate si parcari, deasemenea.

Acolo unde topografia permite, s-au format adevarate rauri, atat de strada, cat si pe trotuare sau chiar pe langa peretii blocurilor.

Asa cum spuneam, totul a durat nu mai mult de 10-15 minute. Apoi, ca in fiecare zi de vara, a aparut soarele… Pe facebook s-au creat, deja, grupuri de oameni, in care se discuta eventualitatea cererii mai vehement a interzicerii taierii masive de paduri si a stoparii poluarii. Alte grupuri sunt dedicate conspirationistilor, convinsi de existenta unei tehnologii (HAARP) capabila sa controleze vremea. Sau, cum spune cantecul: “De la rusi vine ploaia…”