San Marco Roman
Tue. Jul 16th, 2019

NUMĂR RECORD DE PACIENȚI INTERNAȚI ÎN SPITAL

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a realizat un bilanț al internărilor, respectiv al externărilor care s-au realizat în secțiile unității sanitare. 1.784 de pacienți au avut nevoie de spitalizare în luna iunie, secția cea mai aglomerată fiind cea de Obstetrică-Ginecologie, unde au fost internate 246 de paciente.

Un număr mare de pacienți au fost internați și în Secția de Pediatrie care, la sfîrșitul lunii iunie, înregistra un număr total de 197 pacienți externați. Au ajuns ”la cuțit” 175 de romașcani care au au avut nevoie de  intervenții chirurgicale în Secția de Chirurgie Generală și 117 de pacienți în cea de Ortopedie.

Și prin Secția de Medicină Internă au trecut 171 de pacienți, cu diverse afecțiuni. În Secția de Psihiatrie au fost îngrijiți 127 de pacienți. (Flora ORDEAN)

”Lunar realizăm aceste situații statistice din care rezultă numărul de pacienți îngrijiți în secțiile Spitalului nostru. Dacă numărul cel mai mare de pacienți externați a fost în Secția de Obstetrică-Ginecologie, la polul opus s-a situat Compartimentul de Endocrinologie unde  au fost externați la sfîrșitul lunii trecute doar 14 pacienți”

dr. Oana Onu

director medical SMUR