Dental Alliance
March 28, 2023

Noua tranșa de vouchere pentru alimente va fi virată în ultima săptămână din octombrie! Cine sunt beneficiarii

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Cea de a treia tranșă a voucherelor pentru alimente în valoare de 250 va fi virată la finalul lunii, în săptămâna 24-31 octombrie, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Listele de beneficiari ar putea suferi modificări.

În perioada 17-21 octombrie se va actualiza și lista cu noii beneficiari ai voucherelor pentru alimente de către Ministerul Muncii, care va fi apoi verificată de către ANAF.  Ulterior, banii vor fi virați pe cardurile sociale până la finalul acestei luni.

Până la sfârșitul anului, beneficiarii vor primi suma totală de 1000 de lei, ceea ce înseamnă că se mai așteaptă o ultima tranșă de 250 de lei, probabil în luna decembrie. Guvernanții au discutat despre posibilitatea acordării voucherelor până în 2027, potrivit Antena 3.

Voucherele vor fi valabile timp de un an

Suma de bani de pe cardurile sociale poate fi utilizată timp de un an de la data primirii, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.  Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cei care beneficiază de voucherele pentru alimente sunt persoanele care au un venit mai mic decât pensia minimă socială. În jur de 60,000 de persoane au fost retrase de pe listele beneficiarilor în urma  verificărilor efectuate de ANAF, deoarece acestea au aveau venituri cumulate mai mari. Cei care nu și-au declarat veniturile corect pentru a beneficia de voucherele sociale riscă să fie amendați.

„Demersurile pentru ceea ce înseamnă prelungirea valabilității voucherelor sociale îl face, dar cred eu că nu vor mai fi acordate vouchere pentru toate categoriile de până acum, adică cei car au veniturile peste pensia minimă socială sunt considerați, din punct de vedere al Comisiei, că nu fac parte din categoria socială de sărăcie extremă”, a declarat anterior ministrul Muncii.

Cine beneficiază de voucherele pentru alimente

Lista beneficiarilor este actualizată lunar de către Ministerul Muncii și ulterior verificată de către ANAF, astfel că aceasta poate suferi modificări de la tranșă la alta.

Ajutorul financiar oferit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene face parte din inițiativa Sprijin pentru România, investiția totală atinge valoarea de 17,3 miliarde de lei, fonduri provenind de la bugetul de stat în procent de 48%. Restul de bani, în valoare de 52%, vor fi rezervați din partea Uniunii Europene.

Acordarea voucherelor are ca scop ajutorarea pensionarilor, persoanelor cu handicap și a familiilor vulnerabile care au o situație financiară precară.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap