NU EXISTĂ MEDICI CARE SĂ ÎȘI DOREASCĂ SĂ PROFESEZE LA ROMAN
San Marco Roman

NU EXISTĂ MEDICI CARE SĂ ÎȘI DOREASCĂ SĂ PROFESEZE LA ROMAN

Politica de personal din România începe să-și facă efectul, accentuându-se criza de personal și în domeniul sănătății, lucru extrem de grav pentru o națiune din ce în ce mai bolnavă. Deși se scot serii întregi de medici, pentru care statul cheltuie mii de euro anual, s-a ajuns în situația în care după terminarea studiilor absolvenții facultăților de medicină din România să ia calea exilului.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență a efectuat îndeplinirea procedurilor de scoatere la concurs a unor posturi de medici, pentru secțiile în care este mare nevoie de serviciile oamenilor în halate albe. Astfel au fost scoase la concurs două posturi de medici cardiologi, un post de medic pediatru, un post de medic pentru Secția boli infecțioase și două posturi pentru Secția de Medicină Internă.

Anunțul a fost publicat, așa cum cere legea, în revista de specialitate ”Viața Medicală”, din 30 iunie.

”Din păcate au trecut zece zile calendaristice de la data la care am publicat anunțul în Viața Medicală și nu și-a manifestat nimeni opțiunea de a ocupa aceste posturi. Înscrierile se fac în termen de 15 zile calendaristice de la apariția anunțului în publicația de specialitate amintită, la sediul administrativ al Spitalului, la Serviciul RUONS. Relații suplimentare la telefon 0233-742.511”, a precizat dr. Oana Onu, directorul medical al SMUR.

Aceasta face apel și la un alt mod de recrutare, respectiv acela ”din gură în gură”, solicitînd  și ajutorul tuturor celor care cred că au cunoștință de medici care ar vrea să lucreze la Roman, susținând că toți cei care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege sunt așteptați, la sediul administrativ al unității. De menționat că pentru medicii din alte județe, care ar dori să se stabilească la Roman, Primăria asigură locuințe de serviciu.

Reamintim faptul că, în urmă cu un an, conducerea Spitalului nu reușea să atragă la Roman un medic oncolog și că, pînă la urmă, s-a reușit găsirea unui medic rezident, care a fost ”lămurit” să vină să lucreze în urbea mușatină. Poate că și de data aceasta, acest tip de ”procedură” dă mai lesne roade. Conducerea Spitalului și-ar dori ca cei aflați în căutarea unui post de medic să se intereseze de modul în care unitatea sanitară și-a schimbat fața în ultimii ani, fiind complet modernizată și asigurând condiții optime de desfășurare a activității.