Tue. Nov 20th, 2018

NU SE ȘTIE ÎNCĂ CE-I CU ȘARPANTELE

Primăria Roman nu a reușit să facă încă lumină în ceea ce privește numărul de șarpante autorizate sau neautorizate, din simplul motiv că asociațiile de proprietari nu au răspuns solicitării Primăriei de a face un inventar al acestora și de a comunica autorităților publice locale numărul lor și situația autorizării acestora.

Edilul șef, Lucian Micu, declară că se va reveni cu o adresă prin care se va mai cere conducerilor asociațiilor de proprietari această situație și în cazul în care nici de această dată asociațiile nu vor răspunde solicitării autorității publice locale se va forma o comisie la nivelul Primnăriei care va încerca să facă o astfel de inventariere.

Primăria a solicitat conducerii asociațiilor de proprietari din  Roman să realizeze o inventariere a șarpantelor realizate la imobilele multietajate după ce acest lucru i-a fost cerut de Prefectură. Prefectura, la rândul ei, a făcut această solicitare primăriilor, după  întâmplarea nefericită de la Timișoara când, în timpul unei vijelii,  mai multe șarpante au fost smulse de vânt și au produs pagube materiale importante, distrugând o serie de autoturisme.

La nivelul municipiului Roman există 82 de asociații de proprietari și locatari (în cazul locuințelor ANL și sociale). Din păcate, așa cum se știe, în acest domeniu există un haos total, ținând cont de faptul că, de-a lungul timpului, la apartamentele de la etajul  IV au început să apară infiltrații, așa încît proprietarii de la acest etaj au trecut la executarea unor șarpante, pe cont propriu, fără a avea proiecte de execuție avizate de Direcția de Urbanism, așa cum cere legea. Puține din aceste șarpante au respectat normele impuse de Legea construcțiilor și este foarte greu de știut cum va putea fi soluționată o asemenea problemă, specifică tuturor orașelor și municipiilor din România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.