Dental Alliance
August 10, 2022

O femeie de 38 de ani din Neamț, a ridicat în numele a 8 persoane suma de 350.000 de lei, de la o instituție financiară nebancară din Neamț

catuse
Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

La data de 5 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 4 percheziții la sediile a două instituții publice și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor.

Din investigațiile efectuate până în acest moment, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au stabilit că, în perioada 2018 – 2020, profitând de funcția de contabil deținută în cadrul unei instituții publice, o femeie de 38 de ani, din Piatra Neamț, ar fi ridicat în numele a 8 persoane suma de 350.000 de lei, de la o instituție financiară nebancară din Piatra Neamț, reprezentând  cuantumul unor contracte de împrumut, despre care titularii de contract nu ar fi avut cunoştinţă şi ale căror semnături ar fi fost falsificate pe actele depuse la aceste contracte.

Pentru plata ratelor de împrumut, aceasta ar fi efectuat plăți lunare din bugetul instituției publice, în mod ilegal, profitând de funcția deținută.

Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținută pentru 24 de ore.

Astăzi, aceasta urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați și stabilirii prejudiciului cauzat instituției financiare nebancare și instituției publice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.