Dental Alliance
August 8, 2022

Prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării copiilor reprezintă priorități de acțiune pentru Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prezența polițiștilor în mijlocul copiilor devenind o tradiție

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Astăzi, 6 august, în intervalul orar 09.00 – 10.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au dăruit momente inedite copiilor din cadrul Școlii de vară organizată de Colegiul Național ,,Roman Vodă”.

Printr-o serie de activități educative, polițiștii au urmărit informarea copiilor cu privire la  potențialele pericole existente pe perioada vacanței de vară și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.

Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar, de interes pentru toate instituțiile implicate în procesul de formare a tinerei generaţii.

Onoraţi de prezenţa a peste 70 de copii, polițiștii le-au explicat tehnica de lucru folosită în activitate și le-au prezentat dotările de care aceștia dispun în executarea misiunilor.

Punctul culminant al activităților a fost demonstrația de dresaj canin și intervenție realizată cu ajutorul lui Oscar, câine polițist în cadrul Serviciului Criminalistic, dar și de prindere şi imobilizare a infractorilor realizată de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care a fost primită cu mult entuziasm de cei mici.

De asemenea, a putut fi admirată o expoziţie de arme și o autospecială a Biroului Rutier, context în care polițiștii rutieri le-au prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic.

Activitatea realizată în parteneriat cu Colegiul Național ,,Roman Vodă” s-a bucurat de un impact pozitiv în rândul copiilor, aceștia implicându-se în jocurile și activitățile interactive realizate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.