Dental Alliance
August 10, 2022

(Video) Ionel Arsene: La podul de la Luțca se execută operațiunile de armare a plăcii de suprabetonare!

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Am revenit la podul de peste Siret, din localitatea Luțca, pe drumul județean 207A, pentru a vedea stadiul lucrărilor actuale.
Sunt foarte mulțumit că de la o zi la alta proiectul avansează și nu va mai trece mult timp până când voi putea anunța finalizarea lui. În prezent, echipele de muncitori execută operațiunile de armare ale plăcii de suprabetonare, după ce zilele trecute calea de rulare s-a adus în cotă longitudinală, prin turnarea betonului de egalizare.
E o lucrare grea, care a presus nenumărate intervenții – curățat și sablat suprafețele degradate din beton, aplicat tratamente antirugină pe armăturile curățate, acționat la nivelul grinzilor casetate, închiderea fisurilor din interiorul și exteriorul grinzii casetate, montare lamele de carbon pentru preluarea eforturilor de întindere, decopertarea totală a căilor de rulare pe pod.
De când a fost construit acest pod, de mai bine de 50 de ani, nu s-a intervenit deloc pentru reparații și erau foarte necesare lucrările pe care le desfășurăm în prezent.
Podul de la Luțca face legătura între Roman – Sagna (Luțca) – Bîra și este cel mai mare pod hobanat, construit pe structură de beton armat din țară, având o lungime de 216 metri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.