Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, subinspector Elena Bulgărea, printre persoanele arestate în cazul acțiunii de destructurare a rețelei internaționale de trafic de minori se numără și romașcana Ana Maria Todirel, de 34 de ani, dată în urmărire generală de autoritățile franceze, care au emis pe numele concitadinei noastre și un mandat european de arestare.

Conform comunicatului de presă, femeia a fost implicată în ultimii patru ani în transportul a nu mai puțin de 80 de copii folosiți pentru comiterea infracțiuniii de furt în Franța și Spania. Rețeaua a fost destructurată în ziua de 19 iunie de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman, sprijiniți de Serviciul de Acțiuni Speciale Neamț, care au identificat pe raza municipiului Roman o femeie de 34 de ani, A.M.T, față de care Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău a emis mandat de aducere, având ca obiect punerea în executare a mandatului european de arestare, emis de polițiștii francezi.

Reamintim faptul că, în conformitate cu un comunicat de presă al DIICOT, s-au organizat, în data amintită, 28 de descinderi la suspecții din Roman, Iași și Ploiești. Curtea de Apel Bacău a emis ordonață de reținere pe numele Anei Maria Todirel, mai întâi pentru 24 de ore și ulterior pentru 30 de zile, dispunând și predarea acesteia către autoritățile judiciare din Franța.