Dental Alliance
March 4, 2024

O mamă văduvă și-a sacrificat 10 kilometri pe jos pentru a economisi câțiva lei pentru copiii săi

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Anul trecut, într-o zi de august, viața Dianei din comuna Ciortești, județul Iași, a luat o întorsătură tragică. Soțul ei, Iulian, în vârstă de doar 29 de ani, a suferit un accident nefericit în timpul unei partide de fotbal cu prietenii săi. Un alunec nesăbuit pe gazonul artificial a dus la o lovitură puternică la cap, iar Iulian a intrat în comă. După două săptămâni de luptă în spital, medicii nu au mai putut să-l salveze, lăsând în urmă o văduvă de doar 23 de ani și doi copii mici.

Povestea tragică a Dianei a fost marcată de pierderea soțului ei, Iulian, cu doar câteva zile înainte ca fiica lor, Sofia, să împlinească un an. În ciuda durerii grele, Diana a rămas puternică pentru cei doi copii și și-a propus să le ofere un viitor mai bun. Cu inima îndurerată, ea locuiește acum cu socrii săi în satul Șerbești, visând să poată construi o casă pentru familia ei.

“Au trecut aproape 10 luni și nu ne revenim. Pe 26 august 2021 se împlinește un an de când Iulian a murit, iar pe 22 iulie ar fi împlinit 30 de ani. Acuși, pe 19 iulie, Sofia împlinește 2 ani și istoria se repetă. Anul trecut, în loc de petrecerea de un an a fetiței am avut parte de înmormântare, anul acesta, după ce fetița împlinește doi ani, trebuie să-i facem lui de un an, cum se face. De aproape un an, mergem aproape zilnic la el la mormânt. Când Alberto spune că îi este dor de el, mergem toți trei și stăm câteva minute acolo. Oricât încerc să nu mai cheltui bani și să termin casa, dacă copiii vor ceva, nu pot să le spun că nu le iau. Eu cât am fost mică nu am avut și nu vreau să treacă și ei prin asta. Am mers recent la Iași și le-am luat trotinetă, că au văzut la alții. Vreau să fie ei fericiți și să reușim să terminăm casa. Știu că Iulian are grijă de noi de acolo, de sus”, a povestit mama curajoasă pentru BZI.

Însă viața Dianei este marcată de sacrificii uriașe. Ea a dezvăluit că, într-o zi, a mers chiar 10 kilometri pe jos pentru a economisi doar 5 lei, pe care intenționa să-i folosească pentru a cumpăra dulciuri pentru copiii ei. “Am avut de făcut niște acte la primărie în comună și nu am vrut să cheltui bani pe autobuz. Am lăsat copiii la bunici, am luat-o pe sora mea mai mică și am plecat spre Ciortești. Nu e atât de scump microbuzul, dar când nu ai, și doi lei ți se par mulți. Am mers aproximativ două ore dus și alte două întors, că plouase și era noroi pe drum. La câte nenorociri se întâmplă în ziua de azi, nu am vrut să mă urc la nimeni în mașină. De 5 lei cât dădeam pe microbuz, mai bine iau niște dulciuri pentru cei mici”, a mărturisit Diana.

Cu toate acestea, Diana face tot ce-i stă în putință pentru a-și asigura un viitor mai bun pentru copiii ei. Din venitul lunar de 1.500 de lei, ea economisește pentru a-și putea construi o casă, iar restul banilor sunt dedicați copiilor. Fiecare zi este o luptă pentru această mamă curajoasă, care face tot posibilul pentru a le oferi copiilor ei șansele pe care și le-au dorit. “În fiecare zi cumpăr câte doi litri de lapte din sat, pentru că și băiatul și fata mănâncă lapte. Doi litri costă aproape 10 lei. Fata cea mică mânca lapte praf, dar era foarte scump și am fost nevoită să renunț la el. O cutie de lapte praf costa aproape 60 de lei”, a mai adăugat Diana.

Povestea Dianei este una de curaj și determinare în fața adversităților, o demonstrație a iubirii de mamă și a dorinței de a oferi un viitor mai bun copiilor săi, chiar și cu cele mai mici resurse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.