În perioada 24-28 aprilie Romanul va găzdui etapa națională a Olimpiadei de Agricultură, pentru specializarea Cultura plantelor și creșterea animalelor. La această prestigioasă competiție vor participa 150 de elevi, profesori însoțitori și membri ai comisiei centrale de corectare a lucrărilor.

Proba scrisă a olimpiadei de agricultură se va susține la Colegiul Tehnic ”Danubiana”, iar cea practică la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia. Echipajele din cele 32 de județe participante vor fi cazate la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, unde va avea loc și deschiderea festivă luni, 24 aprilie, la ora 17,00 în sala de festivități a unității gazdă, sub semnul omagierii marelui om de știință, Ion Ionescu de la Brad, părintele agriculturii românești.

Tot în județul Neamț se desfășoară, începând de joi, 20 aprilie și Olimpiada națională de germană modernă, la care participă elevi de liceu din întreaga țară. Deschiderea acestei olimpiade va avea loc astăzi, de la orele 18,00 în sala de festivități a Consiliului Județean Neamț, probele olimpiadei fiind susținute la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț. Festivitatea de premiere a olimpiadei de limba germană modernă va avea loc miercuri, 26 aprilie, la ora 9,00 în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.