În Dispensarul policlinic funcționează, de ani buni, un cabinet de planning familial, care este încadrat cu un medic plătit din programele de sănătate finanțate de Ministerul Sănătății. La acest cabinet funcționează un medic de familie care are competențe în domeniul planificării familiale.

Medicul care răspunde de planificarea familială apreciază că a fost afectată în mare măsură de perioada postului mare, în familii. Cât despre apariția de sarcini nedorite la adolescente, este rezultatul lipsei de educație pentru sănătate, consideră medicul.

Planningul familial se ocupă cu activitatea de consiliere a persoanelor sau cuplurilor și ajutarea acestora în a-și alege metoda cea mai potrivită de contracepție, de îngrijire a sănătății sexuale și de planificare a sarcinilor. Planificarea familială consiliază cuplurile și asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuală. De la începutul anului și până acum la Maternitatea Roman au adus pe lume copii un număr de 28 de mame minore.