Dental Alliance
March 28, 2023

Părintele Ioan Cristian Balaban s-a născut în Cer

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea acesta, a unuia dintre tinerii preoți destoinici ai Eparhiei Romanului și Bacăului, în data de 13 noiembrie 2022. Moartea fulgerătoare a preotului Cristian Ioan Balaban de la Parohia Rățeni, Protopopiatul Moinești, la vârsta de doar 41 de ani, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și al celor trei copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de patru ani.

A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, râvnitor, apropiat de enoriașii săi, mereu în preajma celor aflați în suferință, implicat în multe proiecte educaționale dedicate tinerilor, dar și în lucrări de  înfrumusețare a lăcașului de cult din parohia unde și-a desfășurat activitatea; un preot devotat slujirii preoțești, ancorat în realitatea misiunii sacerdotale, preocupat de actualitatea vieții bisericești din Protopopiatul Monești, acolo unde a îndeplinit ascultări pe care le-a împlinit cu pricepere, fiind corespondent media al sectorului cultural eparhial și autor a numeroase articole ce reflectă activitatea pastoral-misionară și cultural-socială a colegilor de slujire.

După patru de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din Parohia Rățeni, părintele Cristian Ioan Balaban a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, în Duminica a XXV-a după Rusalii, în chiar ziua în care în urmă cu patru ani primea Sfânta Taină a Preoției întru diacon, prin mâinile smereniei noastre, în Catedrala arhiepiscopală din Roman, cu prilejul sărbătorii închinate Sfântului Ioan Gură de Aur. Avem nădejde că pentru activitatea sa misionară și jertfelnicia lucrării sale, vrednicul slujitor al Sfântului Altar va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia Cerească sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune și ne angajăm să fim alături de distinsa doamnă preoteasă Anca și de cei trei copii – Maria, Teodor și Alexandra – sprijinind cu tot ce ne este nouă cu putință pentru ca aceștia să depășească incomensurabila durere prin care le este dat să treacă. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tânărului și destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor!

Dumnezeu să-l odihnească!

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap