Dental Alliance
April 19, 2024

Părintele Cristian Ioan Balaban, a trecut la cele veșnice

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Cu durere în suflet şi cu inimile întristate, dar cu nădejde în Hristos Cel Înviat, preoții Protoieriei Moinești, acum, la trecerea în veșnicie a părintelui Cristian-Ioan Balaban, duhovnic iubit și vrednic slujitor al lui Hristos, păstor al credincioșilor Parohiei Rățeni, sunt alături de familia îndurerată, enoriașii Parohiei Rățeni și de toți cei care l-au cunoscut și iubit pe părintele.

S-a stins din viata, duminică, 13 noiembrie, în ziua de pomenire a Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, în Duminica Samarineanului milostiv, la vârsta de doar 41 de ani, lăsând în urmă pe doamna preoteasă Anca, pe cei trei copii Maria, Teodor și Alexandra și o parohie care îl primise și-l asculta ca pe apostolii lui Hristos.

Un preot cuminte și curat, devotat în slujirea sa, un adevărat samarinean în dragostea pentru aproapele, fără odihnă în împlinirea misiunii înalte la care a fost chemat, ascultător față de Arhiereul Cel Veșnic, pe care L-a iubit și căruia I-a slujit cu acrivie, s-a jertfit ca o lumânare, dăruind lumină în sufletele celor pe care îi păstorea.

La doar patru ani de la primirea harului preoției din mâinile Înaltpreasfințitului Ioachim, după ce s-a făcut pildă a ascultării și vrednic lucrător în ogorul Domnului, a fost chemat de Părintele Ceresc să slujească Liturghia în Împărăția cea Neînserată.

Părintele Cristian-Ioan Balaban s-a născut în data de 25 decembrie 1980, în localitatea Comănești, județul Bacău, într-o familie credincioasă și evlavioasă. De la părinții săi Ioan și Mărioara, oameni onești și plini de evlavie, a primit credința curată ortodoxă, copilăria petrecându-și-o pe frumoasele meleaguri podurene, unde, încă de mic copil, a deprins iubirea de cele sfinte.

A urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox din București, desăvârșindu-și studiile ca student și apoi absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București – promoția 2007.

Urmând modelul mamei, o distinsă doamnă învățătoare, și-a început și el activitatea mai întâi ca profesor la Școala Ștefan Luchian din Moinești și apoi cântăreț bisericesc la Catedrala Sf. Nicolae din Moinești.

A fost hirotonit exact în urmă cu patru ani, tot pe 13 noiembrie, iar harul preoției l-a primit pe 18 noiembrie 2022 din mâinile Înaltpreasfințitului Ioachim, primind ascultarea de preot paroh la Parohia Rățeni din comuna Balcani, județul Bacău.

Slujirea Sfântului Altar a fost dublată și de lucrarea cucerniciei sale în ascultarea de corespondent al postului de televiziune Trinitas pentru Protopopiatul Moinești și administratorul platformelor media ale protoieriei Moinești, fiind cel ce, cu timp și fără timp, dar cu multă dăruire și dragoste, ne transmitea Adevărul și prin aceste mijloace moderne de comunicare.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să odihnească pe vrednicul Său slujitor, în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.