Dental Alliance
March 28, 2023

Prefect Adrian Niță: Vești bune pentru autoritățile publice locale!

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Vești bune pentru autoritățile publice locale! Termenul de depunere a proiectelor pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere a energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale a fost prelungit până la data de 5 decembrie 2022, ora 17.00. Bugetul total al Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare este de 250 milioane de euro. Granturile aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu de energie al autorităților publice locale variază între 500.000 și 5.000.000 de euro.
Prin acest program se finanțează proiecte pentru realizarea capacităților de producere a energiei electrice și termice în cogenerare din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu (investiții în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile destinată consumului propriu de energie al autorităților publice locale) și proiecte care vizează realizarea capacităților de producere energie electrică sau termică din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu (investiții în realizarea de unități de cogenerare, trigenerare noi destinate obținerii de energie din surse regenerabile, cu excepția biomasei, pentru consumul propriu al autorităților publice locale). Nu sunt eligibile în cadrul apelului proiectele care vizează stocarea energiei.
Îmi doresc să fie cât mai multe administrații publice din județ care vor depune proiecte prin acest program ce dă șansa comunităților locale de a produce energie regenerabilă, pentru că aceasta este tendința pe viitor. Cererile de finanțare se vor depune tot prin aplicația electronică IMM Recover, cu toate anexele solicitate prin ghid solicitantului.
Mai multe informații suplimentare se pot regăsi pe site-urile Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene: www.fonduri-ue.ro; https://mfe.gov.ro

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap