Dental Alliance
October 2, 2023

Părinții din Cordun reclamă: grădinița din comună e plină de mucegai. Acestora le este frică pentru sănătatea copiilor lor!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Exact în ziua în care copiii ar fi trebuit să se întoarcă în clase, după această lungă perioadă de școală online, cadrele didactice, părinții și autoritățile publice locale constată că actul aducațional nu se poate desfășura în condiții normale în toate școlile din județ sau din țară. Unul dintre cazuri este și cel de la Cordun, unde părinții copiilor consideră că grădinița din localitate poate fi un factor de risc pentru sănătatea micuților, după ce, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu subsolul clădirii inundat iar – mai târziu – părinții s-au plâns că în interiorul grădiniței se simte un puternic miros de mucegai.

Informația a fost preluată și de ProTV, dar și distribuită de cei care au copii la acea grădiniță.

Grupul consilierilor USRPLUS, prin postarea consilierului Ioan Tiron, a făcut pe facebook o sesizare către primarul comunei Cordun, Adrian Ciobanu, prin care aceștia doresc remedierea cât mai rapid a acestei probleme.

În această sesizare se artă că, la subsolul clădirii, apa ajungea și până la 20 de centimetri și provenea din sistemul de canalizare. ”De un an de zile de când s-a conectat la sistemul de canalizare au mai fost 3 incidente” a declarat, pentru ProTV, unul dintre consilierii locali. Grupul consilierilor USRPLUS dorește alocarea, în regim de urgență a fondurilor necesare pentru efectuarea de reparații.

Pe de altă parte, primarul comunei, Adrian Ciobanu spune, citat de Știrile ProTV, că ”actul didactic nu are de suferit în niciun moment datorită incidentului de săptămâna trecută, din subsol, unde am avut o ţeavă spartă şi o inundaţie”. Această afirmație este susținută și de directorul instituției de învățământ, Flavius Ciubotaru: „Incidentul a fost unul minor, care a fost rezolvat cât s-a putut de repede.”

Consilierii locali petiționari consideră că acolo există un posibil focar de infecție, la fel ca și părinții care nu reușesc să înțeleagă cum de cadrele didactice pot rezista opt ore în mirosul existent.

Mucegaiul nu provoaca doar alergii, ci si alte probleme mai delicate, precum astmul, sinuzita de tip fungic, dificultati in ceea ce priveste memorarea, probleme la nivelul articulatiilor si al muschilor, probleme de vedere accentuate, afectiuni la nivel renal, dar si gastrointestinal sau alte boli pulmonare.

În comuna Cordun există, la nivel de Consiliu Local, o rivalitate politică vizibilă destul de agresivă, consilierii locali ajungând, de multe ori să țipe unii la alții în plină ședință de CL.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap