January 21, 2022

Percheziție DIICOT Iași la locuința unor persoane suspectate de trafic de minori și proxenetism

diicot

La data de 11.01.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza județului Iași, la locuința unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 – 2020, cei doi suspecți au recrutat, transportat și cazat mai multe persoane vătămate minore, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier de pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Iași și Suceava, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituției. În urma perchezițiilor, au fost ridicate diferite cantități de droguri de mare risc, sume de bani și 2 telefoane mobile.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.