Dental Alliance

Pericol de epidemii în Mariupol din cauza cadavrelor abandonate

0
YRY Residence

Autoritățile din Mariupol avertizează asupra pericolului de epidemii în orașul în care au rămas mii de cadavre în zone publice, potrivit CNN.

Aproximativ 100.000 de persoane locuiesc încă în oraș, în ciuda luptelor grele care au avut loc timp de săptămâni întregi și a lipsei unei alimentări centralizate cu apă.

Joi, consiliul municipal a declarat că există riscul de holeră, dizenterie și Escherichia coli – o infecție bacteriană care poate provoca dureri severe de stomac, diaree cu sânge și insuficiență renală.

Consiliul a spus că nu există condiții de trai acceptabile și că situația se va înrăutăți pe măsură ce vremea se va încălzi.

„Deja temperatura aerului a ajuns la 20 de grade. Deci, epidemii puternice și mortale ar putea izbucni în curând în oraș, din cauza lipsei de aprovizionare centralizată cu apă și de canalizare, a descompunerii a mii de cadavre sub dărâmături și a lipsei catastrofale de apă potabilă și de alimente. Ocupanții nu pot asigura populației existente hrană, apă și medicamente. Sau [nu sunt] pur și simplu nu sunt interesați de acest lucru. Ei blochează toate încercările de evacuare. Și fără asta, oamenii vor muri. La urma urmei, acum, în Mariupol ruinat, condiții de viață medievale. Este nevoie de o evacuare imediată și completă”, a declarat primarul orașului Mariupol, Vadym Boychenko.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap