San Marco Roman

San Marco Roman

March 30, 2020

PERICOLELE DE PE INTERNET

La Colegiul ”Petru Poni” din Roman a avut loc lansarea unui proiect internațional, la care participă elevi din Suedia, Lituania, Turcia și România, respectiv elevii de la Colegiul Național ”Petru Poni”. Scopul proiectului este atenționarea elevilor și părinților acestora despre efectele fenomenului cunoscut sub numele de ”cyberbullying” sau ”Fără ură, cu toleranță” asupra copiilor și adolescenților implicați, indiferent care este rolul lor în acest demers. Asta, pentru că folosirea fără discernământ, mai ales la vârse fragede a Internetului și a rețelelelor de socializare, poate avea consecințe deosebit de grave.

Elevii au prezentat, în fața colegilor lor și a părinților prezenți în sală, implicația lor în derularea acestui tip de proiecte, extrem de actuale în condițiile capcanelor pe care le reprezintă navigarea pe Internet a copiilor, care nu sînt supravegheați de părinți sau profesori. Ei au vorbit despre principalele coordoante ale proiectului.

Elevii cuprinși în acest proiect doresc să conștientizeze, atât pe colegii lor cât și pe părinți, despre riscurile la care se supun cei mici, mai ales la vârstele la care sunt lipsiți de discernământ, atunci când navighează pe Internet sau pe rețelele de socializare. Ei vor realiza disiminarea de informații și către colegii lor din școlile gimnaziale ale municipiului, prin difuzarea de pliante în care vor vorbi despre aceste pericole.