Dental Alliance

July 23, 2024

PESTE 1 TONĂ DE PLANTE DE CANABIS, DESCOPERITĂ DE POLIȚIȘTI ȘI PROCURORI LA ICUȘEȘTI

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2023, o persoană ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, două culturi de canabis, una într-o seră situată în spatele locuinței, iar cea de-a doua pe un teren agricol situat în proximitatea proprietății, disimulată într-o cultură de porumb.

Celelalte două persoane bănuite, având cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, mai multe plante, pe care le-ar fi depozitat într-un imobil abandonat, în scopul de a le comercializa, fiind prinse în flagrant delict, la data de 1 octombrie a.c., de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și jandarmi, în timp ce ar fi transportat o parte din plantele depozitate.

Pentru a-și asigura scăparea, unul dintre bănuiți a fugit, reușindu-se prinderea sa de către polițiști și jandarmi, după efectuarea somației și executarea mai multor focuri de armă în plan vertical.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 246 de plante de canabis, în greutate de peste o tonă (1.200 de kilograme) de pe terenul agricol și 59 de kilograme canabis, provenite din cultura dezvoltată în seră.

Din imobilul abandonat, au fost ridicate aproximativ 18,5 kilograme de canabis.

La data de 2 octombrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

La activități au participat polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.