January 16, 2021

Planul Național de Redresare și Reziliență, o palmă liberală pe obrazul românilor!

Oana Bulai, candidata PSD Neamț la Camera Deputaților, se declară extrem de revoltată de suma infimă alocată domeniilor educație și sănătate, conform Planul Național de Redresare și Reziliență făcut de liberali
• „Avem nevoie de spitale noi, de investiții masive în școli, grădinițe și creșe, însă liberalilor nu le pasă deloc de educația copiilor și de sănătatea românilor! Este un plan făcut în bătaie de joc!“

Oana Bulai, candidat al PSD Neamț la un mandat în Camera Deputaților, se declară extrem de nemulțumită de conținutul Planului Național de Redresare și Reziliență, prezentat cu mare fast de către liberali, în care sunt prezentate măsurile gândite de actuala Guvernare pentru toate domeniile de activitate și sumele pe care le va aloca.
După o simplă citire a documentului se poate constata că domeniile esențiale sunt subfinanțate, iar banii alocați nu rezolvă nici 10% din problemele actuale.

Oana Bulai, candidata PSD la Camera Deputaților, se arată indignată de cifrele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență pentru domeniile sănătate și educație.
„Avem nevoie de spitale noi, de investiții masive în școli, grădinițe și creșe, însă liberalilor nu le pasă deloc de educația copiilor și de sănătatea românilor! Este un plan făcut în bătaie de joc! Cum să aloci doar 1,85 miliarde domeniului sănătății? Mi se pare ireal că liberalii își asumă construirea a trei spitale noi și modernizarea altor șapte!

Ce se întâmplă cu celelalte unități medicale? Realitatea este cruntă: spitalele nu au circuite corespunzătoare pentru fiecare secție, unitățile medicale suport COVID sunt supraaglomerate, medicii sunt la capătul puterilor din cauza oboselii, iar pacienții au ajuns să fie tratați și spitalizați prin corturi.

Cu toate acestea, liberalii nu consideră oportună alocarea unei sume considerabile pentru deblocarea sistemului medical și crearea unor condiții optime în toate spitalele din țară. Mi se pare absurd, deși nu mă mai miră nimic când vine vorba de peneliști. Prin acest plan nu fac decât să ne dovedească încă o dată că nu se pricep să guverneze și că nu le pasă deloc de români!“, a declarat Oana Bulai, candidata PSD Neamț la Camera Deputaților.

Un alt domeniu grav afectat de pandemie este educația. Peste noapte, părinții au devenit învățători sau profesori, pentru că orele se desfășoară exclusiv online. Mai grav este că 800.000 de copii din țară nu au calculatoare, laptopuri sau tablete la dispoziție, pentru a participa la cursuri.
„Este o situație absurdă! Toate școlile din Europa sunt deschise, mai puțin în România!

Iar când am văzut ce sumă au repartizat acestui domeniu, adică 1,05 miliarde de euro, nu mi-a venit să cred. Nu sunt dispuși să investească bani ca să le ofere copiilor un mediu prielnic de învățare și nici să motiveze cadrele didactice, ca să nu plece de la catedră! Dacă liberalii vor continua să rămână la guvernare, vor distruge toate domeniile!

Au împrumutat sume uriașe și nu am văzut unde s-au dus acești bani! Românii nu o duc mai bine, spitalele nu au fost dotate cu aparatura necesară în timpul pandemiei, iar elevii nu au primit tablete sau laptopuri, după ce școlile au fost închise și activitatea didactică s-a mutat în mediul online. Toată umilința și bătaia de joc la adresa cetățenilor vor fi taxate pe 6 decembrie! La alegerile care urmează, românii își vor alege reprezentanții din Camera Deputaților și Senatul României! Este nevoie de oameni competenți pentru a putea salva România, nu de liberali care trăiesc într-o realitate paralelă!“, a mai spus Oana Bulai, candidata PSD Neamț la Camera Deputaților.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.