Dental Alliance
December 4, 2022

Polițiștii nemțeni au tras pe dreapta mai mulți soferi care erau băuți la volan

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 22:20, polițiștii din cadrul Poliție orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Serafim Lungu, din localitatea Târgu-Neamț. Conducătorul auto, din Crăcăoani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de  1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 65, din localitatea Sagna. Conducătorul auto, din Sagna, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, afectează grav capacitatea de reacție a conducătorilor auto. Cu atât mai mult, conducerea pe timp de noapte sub influența băuturilor alcoolice sporește riscul rutier. Conducătorii auto trebuie să fie capabili să aibă reacții rapide, într-un timp scurt, atunci când situația o impune.

Dacă plănuiți să vă deplasați cu autoturismul, sau cu un alt vehicul, nu consumați băuturi alcoolice sau alte substanțe cu efect psihoactiv. Alcoolul, este una dintre principalele cauze generatoare ale evenimentelor rutiere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.