Dental Alliance

Prefect Adrian Niță: 29 aprilie este o zi cu o semnificație deosebită pentru veteranii de război și pentru toți cetățenii României!

0
YRY Residence

Prin Decretul Regal semnat de Regele Carol I la 29 aprilie 1902, participanții la Războiul de Independență din anii 1877-1878 au dobândit calitatea de „veteran de război“. A fost o recunoaștere națională a celor care au scris istoria poporului român, care s-au jertfit pentru independență, suveranitate și integritate teritorială.

Anul acesta se împlinesc 77 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Tuturor celor care au luptat cu arma pentru apărarea țării, care au sfârșit pe câmpurile de luptă sau au rămas cu diverse suferințe pentru tot restul vieții, avem obligația de a le menține vie memoria și păstra veșnică recunoștință. Datorită lor, astăzi vorbim despre libertatea poporului român.

Am avut privilegiul și șansa de a simți emoția acelor clipe ascultând povestirile celor doi bunici ai mei care au fost și ei veterani.

Astăzi, 143 de veterani din județul nostru au primit din partea Ministerului Apărării Naționale un cadou simbolic și o diplomă în semn de recunoștință și prețuire. Astfel, am avut plăcerea și onoarea să îl cunosc pe domnul Zaharia Ioan, din Ghindăoani, veteran de război care a ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani și care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Stimați veterani de război, ați ajuns la o vârstă venerabilă și îmi doresc ca odată cu anii pe care îi adunați să cuprindeți bucurii, împliniri și respectul celor din jur!

Vă asigur de întreaga mea considerație și în numele tuturor nemțenilor, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, vă mulțumesc pentru faptele dumneavoastră, care nu vor putea fi niciodată răsplătite la adevărata lor valoare!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap