Dental Alliance
October 7, 2022

Prefect Adrian Niță: Din recunoștință pentru cei care și-au servit țara cu devotament, am solicitat modificarea unei legi care îi vizează pe aceștia

Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Am înaintat grupului de parlamentari PSD din Neamț o adresă prin care le-am recomandat să se implice pentru modificarea Legii nr. 215/11.11.2016 privind ceremoniile oficiale, în sensul ca la ceremoniile militare să aibă acces toate asociațiile ale căror membri sunt sarbatoriti la date fixe din an și să poată depune o coroană de flori în memoria celor comemorați, întrucât așa mi se pare corect și firesc.
Am inițiat acest demers ca urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții filialelor județene ale Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cultul Eroilor, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și ai Asociației Revoluționarilor.
De câțiva ani, aceste asociații nu mai au dreptul să depună, în cadrul ceremoniilor militare, coroane și jerbe de flori. Este nedrept să fie tratați astfel, pentru că sunt niște momente importante care îi vizează în mod direct. Sunt îndreptățiți să își manifeste nemulțumirea că veteranii nu au dreptul legal să își omagieze camarazii și la fel cei constituiți în Asociația Eroilor, a Rezerviștilor, Revoluționarilor.
Sper ca în scurt timp să se adopte modificările cuvenite la Legea 215/2016 și să se revină la o situație de normalitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.