Dental Alliance
October 7, 2022

Prefect Adrian Niță: Vă îndemn, dragi nemțeni, să ne bucurăm de această triplă sărbătoare, ZIUA DE 9 MAI

Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția ţării noastre de trei ori, prin proclamarea Independenţei de Stat a României la 9 mai 1877, prin Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, şi nașterea marii familii europene din care face parte și Romania astăzi, la 9 mai 1950, pe care o celebrăm sărbătorind Ziua Europei.
Analizând însemnătatea zilei de 9 mai, se cuvine să comemorăm cu respect eroii neamului românesc, care, prin sacrificiul suprem au marcat cursul istoriei naţionale. Independenţa de Stat a României reprezintă unul dintre momentele cu o puternică semnificaţie în viaţa poporului nostru și este obligația morală a fiecăruia dintre noi să rememoreze clipele de înaltă trăire patriotică a celor care au înfăptuit-o. Data de 9 mai 1877 marchează realizarea unui deziderat de secole al românilor care îşi doreau independenţa. Memoria celor care s-au sacrificat pentru integritatea teritorială nu poate fi uitată de nicio generație!
Al Doilea Război Mondial, cu distrugerile colosale de vieţi omeneşti pierdute pe câmpurile de luptă, a dovedit că solidaritatea şi unitatea naţiunilor lumii este elementul cheie în lupta binelui împotriva răului, că libertatea individuală şi a naţiunilor nu poate fi îngrădită şi încătuşată. Ziua de 9 mai a devenit un simbol al idealurilor şi năzuinţelor popoarelor de a trăi libere.
Totodată, 9 mai este ziua în care, statele europene au decis să îşi dea mâna în numele ideii de solidaritate, bunăstare, unitate şi diversitate. România este membră a Uniunii Europene din 2007, iar ziua de 9 mai este şi un prilej de a saluta cu mândrie progresele făcute de ţara noastră în afirmarea pe scena europeană.
Perioada parcursă de la evenimentele invocate se constituie într-o vibrantă emoţie pentru toate generaţiile, dar şi un moment de înălţătoare evocare a perioadelor de înflorire şi redevenire a poporului român.
Vă îndemn, dragi nemțeni, să ne bucurăm de această triplă sărbătoare, păstrând vie amintirea celor care şi-au sacrificat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară liberă, într-o Europă unită!
Glorie soldaţilor români!
La mulţi ani, România!
La mulţi ani, Europa!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.