September 17, 2021

Prefect George Lazăr: 12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

Asistentii medicali isi pun amprenta pe vietile oamenilor din jurul lor in fiecare zi. Astazi, insa, mai mult decat oricand, tuturor le dorim o sarbatoare care sa-i puna in valoare.
Am avut placerea sa merg astazi impreuna cu Leonard Achiriloaei , primarul Municipiului Roman la centrul de vaccinare de la Liceul Miron Costin, pentru a saluta doamnele asistent medical si pentru a oferi un buchet de flori.
Le-am felicitat pentru activitatea pe care o desfasoara, mai ales in aceasta perioada de pandemie, pentru faptul ca sprjiina campania de vaccinare si sut zi de zi pe baricade, in interesul cetatenilor si a sanatatii publice.
Ziua internationala a Asistentului Medical se celebreaza pe 12 mai, in fiecare an, de ziua de nastere a lui Florence Nightingale supranumită ”Femeia cu lampa”
Din cand in cand, vin momente in care sarbatorim si recunoastem meritele. Si tot din timp in timp apar, printre noi, personalitati, care raman in memoria omenirii si nu doar a pacientilor carora le alina suferinta.
De Ziua Internationala a Asistentului Medical, va propun sa celebram profesionisti care au depasit bariera profesiei lor si au intrat in memoria umanitatii.
Sunt personalități care au devenit modele de umanitate.
Sunt asistente medicale care au ingrijit raniti de pe front sau in vremuri de pace si au luptat pentru depasirea prejudecatilor si barierelor.
In momentul in care lui Florence Nightingale i s-a permis sa mearga pe front sa ingrijeasca soldatii, istoria profesiei a intrat pe un alt drum.
George Lazăr

Prefect, Neamț

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.