Prefect George Lazăr: Vom distribui un număr de 44.777 pachete cu produse de igienă, alocate beneficiarilor eligibili din județul Neamt

Am emis Ordinele necesare organizării grupului de lucru în vederea coordonarii recepției și distribuției pachetelor cu produse de igienă destinate persoanelor defavorizate, în cadrul ț – (), precum și în vederea stabilirii centrelor de distribuire la nivelul tuturor celor 83 de unități administrativ-teritoriale ale județului Neamt.
Vom distribui un număr de 44.777 pachete cu produse de igienă, alocate beneficiarilor eligibili din județul Neamt Într-o etapă ulterioară, vor fi distribuite și pachete cu alimente de bază.

Categoriile de persoane defavorizate care au calitatea de destinatari finali ai acestor produse sunt:
a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

În cadrul prezentei distribuții de produse de igienă, pentru fiecare beneficiar, va fi livrat câte un pachet cuprinzând următoarele:

Periuță de dinți 5 buc.
Pastă de dinți 300 ml
Săpun lichid 500 ml
Șampon copii 800 ml
Șampon adulți 500 ml
Detergent de rufe 2700 gr.

Baza legală europeană este constituită de Regulamentul nr. 223/2014 al Parlamentului european și al Consiliului din 11 martie 2014 privind Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, care înlocuiește legislația europeană anterioară în domeniu. Noul act normativ național în baza căruia va fi derulat POAD 2019-2021 este OUG 84/2020, intrat în vigoare în data de 29 mai 2020.

George Lazăr

Prefect, Județul Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.