PSD Roman

September 24, 2020

Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” își va relua, gradual, activitatea cu publicul, începând de luni, 15 iunie 2020

sursa foto: inroman.ro fotograf: Tatiana Mihailovici

Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” își va relua, gradual, activitatea cu publicul, începând de luni, 15 iunie 2020.
Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.
Vor fi deschise pentru public „Secția de împrumut carte pentru copii” și „Secția de împrumut carte pentru adulți”.

Serviciile de bibliotecă oferite în această primă etapă sunt:
– împrumutul de documente la domiciliu;
– restituirea de documente, fără aplicarea de penalizări.
Programul pentru public:
Luni, Miercuri, Vineri – 10 – 14
Marți, Joi – 12,00 -16,30

Este suspendat accesul utilizatorilor la „Sala de lectură” și la „Biblionet”.
Utilizatorii sunt obligați să poarte mască de protecție, pe toată durata vizitei în Bibliotecă. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul. Menționăm că instituția noastră nu pune la dispoziția utilizatorilor măști!
La intrarea în instituție, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant pentru încălţăminte aflat la intrare și soluția dezinfectantă pentru mâini.
Totodată, accesul în interiorul Bibliotecii se va realiza după verificarea temperaturii (care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius). Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de afecțiuni respiratorii (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată). Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii. (conform Ordinului Nr. 2855/830/2020 din 15 mai 2020)
Documentele restituite vor sta în carantină pentru o perioadă de 3-10 zile, conform prevederilor Ordinului Nr. 2855/830/2020 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.
Pentru a evita aglomerația și timpul de așteptare, vă recomandăm o programare telefonică sau prin e-mail. În acest mod, cititorii pot comunica titlurile solicitate, pot afla disponibilitatea acestora, dar și când pot veni la bibliotecă să împrumute cărțile dorite.
Utilizatorul va comunica bibliotecarului, telefonic sau prin e-mail, titlurile solicitate:
– Secția de împrumut carte pentru adulți: 0233744628, interior 202, e-mail: biblioteca.adulti@yahoo.com
– Secția de împrumut carte pentru copii: 0233744628, interior 204, e-mail: biblioteca.copii@yahoo.ro

Accesul în Bibliotecă este permis în limita a două persoane, câte una pentru fiecare secție, cu păstrarea distanței de 2 metri între oricare două persoane apropiate.
Împrumutul de carte se va face doar prin intermediul bibliotecarului, accesul liber la raft fiind restricționat.
Recomandăm beneficiarelor serviciilor de bibliotecă să acorde prioritate persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.