Dental Alliance
April 26, 2024

Preotul profesor Carp Cătălin vă invită să participați la Concursul Județean de Pricesne, ajuns la ediția a IIa.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Școala gimnazială Bozieni organizează, sub coordonarea preotului profesor Carp Constantin Cătălin CONCURSUL ONLINE DE PRICESNE ”Plâng cu Hristos, mă bucur cu Hristos!”, ajuns la ediția a IIa.

Acest concurs județean va fi organizat pe categorii de vârstă și va fi accesibil oricărui copil cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani care are acces la internet și un cont de facebook.

Concurs de pricesne organizat pe categorie de vârstă: clasele I- II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X

Etapele de desfăşurare a concursului

  1. Copiii se pot înscrie la concurs începând cu data de 10.05.2020 până la data de 01.06.2020
  2. Jurizarea se va desfaşura între 02.06.2020 – 10.06.2020
  3. Diplomele completate vor fi postate pe contul acestui concurs, urmând ca cei interesaţi să le printeze.

Cei care vor dori să participe la Concursul Județean de Pricesne – Ediția a IIa, trebuie să urmeze niște etape, simple, dar necesare, deoarece concursul se desfășoară în mediul online:

Copiii trebuie să posteze un filmuleț care să îi prezinte cântând o priceasnă, acest filmuleț trebuie postat pe contul de facebook CONCURS PRICESNE, după ce, în prealabil au trimis o cerere de prietenie către acest cont și aceasta a fost acceptată.

Partenerii implicaţi în proiect: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Biserica ”Sfinţii Voievozi” Roman, Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” Cuci, Neamţ, reprezentată prin preot paroh Carp Constantin Cătălin și Clubul Copiilor Roman – Cerc Artă Decorativă, Cerc Muzică.

Priceasna (din slavonă prĕčĩstĩna – „preacurată”) este un imn, cântare bisericească ortodoxă care acoperă intervalul din timpul Sfintei Liturghii în care preotul şi respectiv credincioşii se cuminecă (împărtăşesc) cu Sfintele Taine – Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos. Sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale de către credincioşi, iar in ultimul timp, au devenit parte a repertoriului multor artişti populari consacraţi, care au depus eforturi considerabile pentru culegerea, adaptarea şi păstrarea lor.” – orthodoxwiki.org

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.