Dental Alliance

July 27, 2024

Preotul profesor Carp Cătălin vă invită să participați la Concursul Județean de Pricesne, ajuns la ediția a IIa.

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Școala gimnazială Bozieni organizează, sub coordonarea preotului profesor Carp Constantin Cătălin CONCURSUL ONLINE DE PRICESNE ”Plâng cu Hristos, mă bucur cu Hristos!”, ajuns la ediția a IIa.

Acest concurs județean va fi organizat pe categorii de vârstă și va fi accesibil oricărui copil cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani care are acces la internet și un cont de facebook.

Concurs de pricesne organizat pe categorie de vârstă: clasele I- II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X

Etapele de desfăşurare a concursului

  1. Copiii se pot înscrie la concurs începând cu data de 10.05.2020 până la data de 01.06.2020
  2. Jurizarea se va desfaşura între 02.06.2020 – 10.06.2020
  3. Diplomele completate vor fi postate pe contul acestui concurs, urmând ca cei interesaţi să le printeze.

Cei care vor dori să participe la Concursul Județean de Pricesne – Ediția a IIa, trebuie să urmeze niște etape, simple, dar necesare, deoarece concursul se desfășoară în mediul online:

Copiii trebuie să posteze un filmuleț care să îi prezinte cântând o priceasnă, acest filmuleț trebuie postat pe contul de facebook CONCURS PRICESNE, după ce, în prealabil au trimis o cerere de prietenie către acest cont și aceasta a fost acceptată.

Partenerii implicaţi în proiect: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Biserica ”Sfinţii Voievozi” Roman, Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” Cuci, Neamţ, reprezentată prin preot paroh Carp Constantin Cătălin și Clubul Copiilor Roman – Cerc Artă Decorativă, Cerc Muzică.

Priceasna (din slavonă prĕčĩstĩna – „preacurată”) este un imn, cântare bisericească ortodoxă care acoperă intervalul din timpul Sfintei Liturghii în care preotul şi respectiv credincioşii se cuminecă (împărtăşesc) cu Sfintele Taine – Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos. Sunt cântate cu precădere în bisericile parohiale de către credincioşi, iar in ultimul timp, au devenit parte a repertoriului multor artişti populari consacraţi, care au depus eforturi considerabile pentru culegerea, adaptarea şi păstrarea lor.” – orthodoxwiki.org

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.