PREȘEDINTELE ARSENE ÎI AMENINȚĂ CU JUDECATA PE LIBERALI
Așa cum relatau redactorii postului de televiziune Roman24, 12 consilieri județeni PNL, mai puțin Lucian Pelepco, care a anunțat că nu va vota și Monica Anton, care a lipsit de la ședință, au dat un vot împotrivă, proiectului de hotărîre numărul 5 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din 28 aprilie, intitulat: ”Luarea unor măsuri referitoare la unele bunuri aparținând patrimoniului județelui Neamț”. Prin acest proiect de hotărâre, majoritatea PSD-PMP-ALDE din Consiliul Județean își anunța intenția de a lua clădirile din incinta fostului Club ”Peterotub” din admnistrarea Primăriei Roman și a le trece în cea a legislativului județean.
Președintele Ionel Arsene a ținut să informeze plenul Consiliului Județean că în clădirile de la Clubul ”Petrotub” se intenționează amenajarea unui Centru zonal pentru minorii delicvenți și că acolo, nu Consiliul Județean care este proprietar face venituri, ci Consiliul Local Roman, care a subînchiriat clădirile. Mai marele peste Consiliul Județean, Ionel Arsene, a anunțat intenția ca pe viitor, dacă liberalii vor vota în următoarele ședințe tot împotrivă, actuala conducere a Consiliului Județean se va îndrepta în instanță împotriva lor pe motiv că prejudiciază bugetul județului.
Liberalii, la rândul lor, l-au întrebat ironic pe președinte, împotriva cărei hotărâri se va îndrepta, împotriva celei din 2007 cînd s-a încheiat acordul cu Romanul sau a celei actuale? Secretarul Județului, Daniela Soroceanu, a ținut să vină cu explicații juridice referitoare la circumstanțele în care Consiliul Județean înțelege să acționeze pe viitor pentru a-și recupera clădirile și sumele încasate ilegal, susține conducerea instituției județene, de către Consiliul Local Roman.
Președintele Ionel Arsene a încercat, din nou, să explice consilierilor județeni faptul că va reiniția acest proiect încă de câteva ori, după care, dacă aceștia vor persista în decizia de a nu vota proiectul în forma propusă de inițiator, se va trece la acționarea în judecată atât a grupului de liberali care vor vota împotrivă, cât și a Consiliului Local Roman, de la care vor cere nu doar clădirile, ci și prejudiciile produse din încasările pe clădirile închiriate.
Reamintim faptul că în litigiu intră o hotărâre a Consiliului Județean prin care în 2007 la privatizarea Societății ”Petrotub”, la intervenția sindicatelor, Fondul Proprietății de Stat a decis darea în admnistrare către autoritățile locale din Neamț a imobilului principal în care funcfționează Poliția Comunitară și Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei, dar și a altor clădiri, în care funcționează mai multe instituții descentralizate și entități pe care Consiliul Local Roman le-a subînchiriat. În aceeași curte se găsește și Clubul vârstnicilor amenajat de edilii romașcani pentru petrecerea timpului liber al persoanelor de vârsta a treia și un depozit în care se țin alimentele venite de la Uniunea Europeană. Consilierii liberali din zona Roman au făcut în preziua ședinței de Consiliu Județean o vizită în teren pentru a constata la fața locului situația. Cât se pretează clădirea solicitată pentru amenajarea unui centru de delicvenți rămâne de văzut, pentru că și în această situație Primăria Roman a oferit la schimb o clădire mult mai adecvată unei asemenea activități, respectiv aceea în care a funcționat Liceul industrial Nr.1, care se află la ieșirea din Roman, lîngă trecerea peste calea ferată, avînd acolo spații mult mai generoase pentru un centru destinat reeducării minorilor delicvenți. Pe de altă parte până acum Consiliul Județean a vorbit despre intenția de a amenaja în clădirile de la Clubul ”Petrotub” un cămin pentru bolnavi cronici și nu de centru pentru minorii delicvenți.