April 17, 2021

Președintele Iohannis: NU avem în vedere un LOCKDOWN de PAȘTI. Starea de alertă, prelungită. Noi restricții de circulație

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, 9 martie, că în cursul acestei săptămâni se va prelungi starea de alertă, din cauza numărului mare de îmbolnăviri și vor fi introduse noi restricții de circulație pe timp de noapte .

Președintele a mai declarat că ”nu avem în vedere un lockdown de Paști”.

”Cifrele din ultima săptămână sunt îngrijorătoare, tendința de creștere este evidentă și din toate părțile se spune că presiunea pe secțiile de terapie intensivă este tot mai mare.

Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare.

Campania de vaccinare merge merge foarte bine. Deja până acum peste un milion de români s-au vaccinat.

Numărul de doze administrate dar și numarul centrelor de vaccinare crește, astfel încât până în vară vom avea un nivel foarte bun de vaccinare al populației.

Până atunci trebuie sa avem grijă să nu ne înecăm la mal.

Iohannis: Circulația pe timp de noapte va fi restricționată

Starea de alertă va fi preungită în această săptămână, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Circulația pe timp de noapte va fi restricționată de la orele 22.00

”Dragi români, nu avem în vedere un lockdown de Paști!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Anunțul președintelui  clarifică unele declarații făcute de oficiali din guvern cu privire anumite restricții în perioada Sărbătorilor de Paște

Andrei Baciu, sectetar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că o decizie privind modul în care va fi organizat slujba de Înviere va fi strâns legată de situația epidemiologică. „Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci.

Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile.

O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei.

Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a spus Baciu.

Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.