Dental Alliance
December 9, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: Am semnat primul document pentru înfrățirea cu o localitate încărcată de istorie – Samothraki, o importantă insulă din Marea Egee!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Am fost prezent miercuri, 9 noiembrie, la Palatul Parlamentului din București, acolo unde am semnat Pactul de amiciție dintre municipiul Roman și orașul Samothraki, Prefectura Evros – Republica Elenă. Acest prim document este premergător Protocolului de colaborare/Pactului de înfrățire. Din delegația elenă au făcut parte doamna Sonia Vasiliadou și domnul domnul Ioannis Glinias.
�La acest moment cu o deosebită încărcătură emoțională, important din punct de vedere al relațiilor bilaterale, alături de mine s-au aflat domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, domnul deputat Dragoș Zisopol – Președintele Uniunii Elene din România și domnul Dan Dimitriu – președintele Uniunii Elene din municipiul Roman.
Insula Samothraki este una încărcată de istorie și religie, fiind amintită în Noul Testament – cartea Faptele Apostolilor. Din punct de vedere turistic reprezintă o frumusețe naturală unică. La nord-estul ei se află insula Limnos, iar la sud-est se poate zări în depărtare insula Thassos și impunătorul munte Athos.
Consider că municipiul Roman trebuie să fie deschis spre astfel de parteneriate internaționale, pentru că ele sunt adevărate punți de dezvoltare – la nivel cultural, educațional, social, administrativ și economic.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap