Dental Alliance

June 16, 2024

Primar Leonard Achiriloaei: Romanul va avea o nouă Bază sportivă pe strada Islazului!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

O nouă Bază sportivă va fi construită în municipiul nostru, finanțată prin Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții (CNI). Aceasta înglobează un teren pentru fotbal, un teren multifuncțional și o clădire pentru vestiare, parcare, alei pietonale și spații verzi.
Terenul solicitat pentru realizarea bazei sportive a trebuit să aibă o suprafață minimă de 13.202 mp, cu lățimea minimă de 80,5 metri și lungimea minimă de 164 metri, iar locația identificată ca fiind oportună este strada Islazului. Valoarea estimată a investiției se ridică la 7.037.987 lei (fără TVA), iar construcția va debuta în primăvara acestui an.
În ceea ce privește detaliile tehnice, construcția va avea un regim de înălțime parter + etaj (parțial), având o suprafață construită de 395,88 mp, respectiv o suprafață desfășurată de 520,96 mp. Terenul pentru fotbal și cel multifuncțional vor respecta normele impuse de Federații.
De asemenea, baza sportivă este prevăzută cu gradene pentru 500 de spectatori. Adiacent gradenelor vor exista locuri pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii.
Ansamblul va beneficia de o parcare pentru 55 de autoturisme, din care 4 pentru persoane cu dizabilități locomotorii și 2 pentru autocare. Accesul pietonal se va face prin realizarea de alei din beton asfaltic, totodată fiind create spații verzi cu gazon și arbuști – toate acestea schimbând complet aspectul acestei zone.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.