Dental Alliance
November 27, 2022

Primar Leonard Achiriloaei: S-au împlinit în acest an, 30 de ani de la canonizarea Voievodului Ștefan cel Mare – intrat în conștiința românilor ca simbol și icoană – ctitor a 44 de lăcașuri de cult!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Cu această ocazie, am fost onorat să particip la prima ediție a „Zilelor Ștefaniene” organizate de părintele Florin Aurel Țuscanu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim și sprijinul Primăriei Municipiului Roman. La Muzeul de Istorie a avut loc deschiderea acestui eveniment, creat special pentru a evoca și cinsti viața domnitorului.
Două dintre bisericile zidite se află în Eparhia Romanului și Bacăului: Biserica Borzești și Biserica Precista Bacău. Astăzi, Ștefan cel Mare este evocat și cinstit prin slujbe, acatiste, imne de laudă, iar sculptorii și pictorii îl zugrăvesc în cele mai frumoase culori, expresii și imagini.
Am considerat a fi un moment potrivit să-i înmânez părintelui Țuscanu o astfel de imagine – primită în dar de la orașul cu care Romanul este înfrățit – Ștefan Vodă din Republica Moldova – ca simbol care să ne amintească peste ani de acest început.
Îi salut cu prietenie pe toți cei implicați în organizarea acestui eveniment, oameni de cultură și invitați care au pus încă o dată în lumină personalitatea și icoana Marelui Ștefan, pentru că idealurile sale nu au vârstă și nici moarte!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.