Primar Lucian Micu: Merg zilnic pe teren și, de la săptămână la alta, observ schimbările în bine pe care le facem pentru noi toți

Vă spuneam, săptămâna trecută, că este important să urmărim modul în care constructorii își duc la bun final contractele câștigate prin licitație, fie că vorbim de lucrări efectuate cu bani din bugetul local, fie din fonduri europene. Suntem într-o perioadă în care în mai multe zone ale orașului se fac lucrări. Pe lângă proiectele mari, cum ar fi cele de modernizare a infrastructurii din cartierele Bălcescu și Petru Rareș, realizăm investiții și în celelalte zone din oraș. Luna asta va fi gata o nouă parcare de reședință în zona blocurilor 18-36 Smirodava, ceea ce va presupune o sistematizare a întregii zone și care, împreună cu spațiile verzi întreținute de noi, va oferi un aspect plăcut și un confort sporit. În zonă se află și creșa Smirodava, unde s-au finalizat lucrările la instalațiile termice și electrice și acum se realizează rețeaua sanitară. Această investiție este efectuată din fonduri europene și, cel mai important, pe lângă renovarea clădirii și modernizarea ei, este că noua creșă va avea de trei ori mai multe locuri pentru copii, astfel încât rezolvăm o problemă importantă a părinților care vor să lucreze și nu aveau cu cine să-i lase pe cei mici.
După ce am refăcut trotuarele din zona Pieței Centrale, din cartierul lipovenesc, strazile Mihai Viteazu si Primaverii, precum și din zona Parcului, suntem într-un stadiu avansat și cu modernizarea trotuarului de pe strada Bogdan Dragoș. O latură este finalizată, cu excepția unor mici retușuri, iar curând se va încheia și montarea pavelelor (inclusiv accesele la proprietati) pe partea cu Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Apoi, lucrările vor continua cu porțiunea din Bogdan Dragoș de la Abator spre centrul orașului.
Voi continua să vă țin la curent cu ceea ce se construiește în oraș, mai ales că merg zilnic pe teren și, de la săptămână la alta, observ schimbările în bine pe care le facem pentru noi toți.

Lucian Micu

Primar, Municipiul Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.