Prin ce comune va trece varianta ocolitoare a municipiului Roman, parte din viitoarea autostradă A7

Împreună cu Teo Baciu, colega de la NextSpace și Covasnianu Adrian, consilier al ministrului Transporturilor, am discutat astăzi cu domnul Gabriel Budescu, director al Direcției Tehnice din cadrul CNAIR despre varianta ocolitoare a municipiului Roman, care va fi parte din viitoarea autostradă A7.
Cu ce ne întoarcem de la București:
▶️Traseul stabilit de proiectant, din 3 propuneri existente, pentru varianta ocolitoare a Romanului este Horia – Trifești – Dulcești – Castelul de Apă.
▶️Ar fi existat o dezbatere cu autoritățile locale pentru cele trei trasee ale variantei ocolitoare, dar informația nu a ajuns la opinia publică.
▶️Acest traseu este rezultatul etapei a doua de analiză multicriterială și a fost trimis la experții JASPERS.
▶️Urmează efectuarea studiului geotehnic de detaliu, studiului arheologic, definitivarea soluțiilor tehnice și apoi depunerea proiectului final pentru obținerea acordurilor de mediu.
▶️Execuția este preconizată a începe cel târziu în iunie 2022.
▶️Durata de execuție nu ar trebui, în condiții normale, să depășsească anul 2025.
▶️Societatea civilă devine o voce tot mai importantă în a propune soluții, dar deciziile se iau la nivel politic în continuare.
▶️A alege să trăiești în Roman rămâne însă obiectivul nostru principal. Prin urmare, vom monitoriza și pe mai departe derularea proiectului pentru că avem nevoie, în egală măsură, să scotem traficul greu din oraș și să stimulăm dezvoltarea economiă a zonei metropolitane.

Bogdan Roman

Inițiator, NextSpace

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.