Dental Alliance

Proiect al Consiliului Județean pentru trei locuințe protejate și un centru de zi pentru persoane cu dizabilități, la Dobreni

0
YRY Residence

La finele anului trecut, plenul Consiliului Județean Neamț a aprobat actualizarea indicatorilor tehnico- economici pentru implementarea proiectului „Un nou start – Locuință protejată Mesteacăn, Locuință Protejată Arinul, Locuință Protejată Floare de Colț și Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități Dobreni“, proiect finanțat prin Programul de Interes Național „Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție socială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități“.
Pentru acest proiect, indicatorii tehnico-economici au fost aprobați prin hotărâre de Consiliu Județean în 2020, având la bază studiul de fezabilitate elaborat la nivelul tarifelor din 2019 și era necesară reactualizarea, având în vedere modificarea semnificativă a prețurilor la materialele de construcții.
„Un domeniu către care am îndreptată toată atenția ca președinte al Consiliului Județean Neamț este asistența și protecția socială, beneficiari fiind nemțenii cu diverse afecțiuni, care au nevoie de sprijinul nostru pentru a duce un trai cât mai apropiat de cel normal.


Printre cele mai recente inițiative pe care le-am supus votului consilierilor este cea care vizează actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru trei locuințe protejate și un centru de zi pentru persoane cu dizabilități, la Dobreni. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț are în implementare proiectul «Un nou start – Locuință protejată Mesteacăn, Locuință Protejată Arinul, Locuință Protejată Floare de Colț și Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități Dobreni», proiect finanțat prin Programul de Interes Național «Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție socială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități».

Cu votul consilierilor județeni am actualizat indicatorii, valoarea totală a proiectului fiind de 7.474.161 lei, inclusiv TVA“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.


Proiectul trebuie să se încadreze în perioada de implementare a Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție socială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități“, respectiv până la data de 30 noiembrie 2023. „Îmi doresc ca până la sfârșitul acestui an să avem cele patru imobile realizate și să se bucure de confortul lor beneficiarii pentru care au fost gândite“, a mai adăugat șeful Consiliului Județean Neamț.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap