Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

PSD Neamț: Sănătatea nemțenilor – Prioritatea noastră!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Marți, 17 octombrie, Daniel Vasilică Harpa, președintele organizației PSD Neamț a discutat cu consilierii județeni din coaliția majoritară, precum și cu cei trei vicepreședinți – Adrian Păduraru, Dragoș Chitic și Ion Asaftei, ultimul cu atribuții de președinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț. Dezbaterile au gravitat în jurul celei mai presante și justificate probleme, situația critică de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț.

„Am căzut de acord să solicităm prezența unei comisii de audit din partea Ministerului Sănătății. 

Se va elabora, împreună cu managerul interimar, dna dr Cristina Iacob Atănăsoaie, un plan de redresare imediată a calității actului medical, dar și a condițiilor de cazare, masă și căldură. 

Mi s-a adus la cunoștință faptul că bani au fost și înainte, dar nu s-ar fi cheltuit. În prezent, fondurile necesare pentru intervențiile urgente sunt alocate de Consiliul Județean Neamț și am încredere că managerul spitalului le va folosi cu chibzuință. Cred că dânsa este liantul potrivit în acest moment, între Minister, CJ, personalul medical și pacienți, pentru că este un medic apreciat și are și experiență în management spitalicesc.”, transmite Daniel Vasilică Harpa, președintele social-democraților din Neamț.

Informăm cu această ocazie că, în viitoarea ședință de Consiliu Județean, coaliția conturată în jurul PSD va propune formarea unui nou Consiliu de Administrație la Spital. Acest Consiliu va include specialiști de prim rang din domeniul sănătății și din alte domenii conexe activității Spitalului Județean de Urgență, alături de cel puțin doi consilieri județeni, atât din coaliția majoritară, cât și din opoziție. Aceștia vor prezenta lunar în ședința plenară o situație actualizată a stării unității spitalicești.

„E clar, nu se poate continua pe vechiul drum. Eu unul, în calitate de președinte de organizație politică județeană, dar și de OM, refuz să fiu părtaș la degradarea acestui spital.  

Îmi doresc să pot privi deschis în ochii fiecărui nemțean cu care interacționez, știind că am făcut tot ce mi-a stat în putere. Așa să mă ajute Dumnezeu!, a conchis Daniel Harpa.

Este clar că vechile practici nu pot continua. În calitate de președinte al organizației politice județene și ca om, susțin și promovez dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului nostru spitalicesc. Doresc să pot privi cu încredere în ochii fiecărui nemțean cu care interacționez, știind că am făcut tot ce mi-a stat în putere”.

Echipa social-democrată mulțumește tuturor celor implicați în aceste eforturi, de la consilieri la cadrele medicale și, în mod special, nemțenilor. 

 

comunicat de presă PSD Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.