Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Deputat Mara Calista: Venim în sprijinul mamelor minore prin acordarea unor drepturi de care orice altă mamă majoră beneficiază!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Venim în sprijinul mamelor minore prin acordarea unor drepturi de care orice altă mamă majoră beneficiază!

Am inițiat și depus propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin care le vom oferi mamelor minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, dreptul să decidă cu privire la copilul lor.

Am lucrat la propunerea legislativă alături de o echipă de doamne implicate și dedicate acestui subiect de mai bine de 6 ani de la Asociația Dream Project România.

Le mulțumesc pentru contribuție, în special Marinela Rață Panaite, pentru dârzenia cu care a luptat pentru drepturile mamelor minore și am încredere că vom avea o lege de care este mare nevoie în viitorul apropiat.

Ce prevede propunerea legislativă:

”Mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, au dreptul să decidă cu privire la copilul lor, putând să semneze orice document cu caracter medical și social ce are legătură cu îngrijirea, creșterea și dezvoltarea acestuia.

În cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizația pentru creștere și îngrijire copil, alocația de stat pentru copil atât a mamelor, cât și a copilului/copiilor lor, dar și orice alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul/copiii acestora, vor fi solicitate de către acestea și se acordă inclusiv mamelor minore.”

Propunerea legislativă este susținută și de alți 45 de colegi parlamentari, de la PNL, USR, PSD și parlamentari neafiliați.

Am încredere că lucrând cu măsuri sectoriale, în echipă, vom reuși să reducem numărul mamelor minore, dar în același timp, avem datoria să le ajutăm deja pe cele care au copii, nu să le pedepsim prin a le priva de anumite drepturi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.