Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

RCA mai scump cu peste 35%. Tinerii sub 30 de ani, cei mai afectați

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Marți, 7 martie 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife de referință, creșterea anuală fiind de peste o treime în cazul persoanelor fizice care își fac asigurare auto obligatorie. În același timp, piața este într-un moment de mare tensiune, pentru că ASF a terminat calculul analizei de solvabilitate pentru Euroins, liderul RCA, susțin surse din Autoritate. „Conducerea ASF nu știe încă dacă să supună analiza de solvabilitate către Consiliul Autorității de miercuri, 8 martie, pentru că s-ar impune o decizie”, a declarat un specialist din ASF pentru Libertatea.

Cel mai mult pentru asigurarea RCA vor plăti șoferii sub 30 de ani care conduc mașini cu capacitatea cilindrică de peste 2.500 de centimetri cubi (cmc). În acest caz, valoarea tarifului de referință este de 4.709 de lei pe an. La polul opus, cea mai ieftină asigurare obligatorie va fi plătită de șoferii între 51 și 60 de ani care conduc mașini cu motoare sub 1200 de centimetri cubi.

În cazul persoanelor juridice, cel mai mare preț al poliței obligatorii va fi plătit de posesorii mașinilor electrice, acolo unde tariful de referință este de 2.736 lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.