Dental Alliance
February 21, 2024

Peste un milion de francezi protestează împotriva vârstei de pensionare de 64 de ani. În România aceasta este 65 de ani

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

La Paris au loc proteste violente. Anarhiști infiltrați printre cei care au ieșit pașnic în stradă împotriva legii pensiilor au creat haos pe străzile capitalei franceze. Protestatari violenți au distrus o mașină parcată în fața unei clădiri. Nori de gaze lacrimogene și coloane de fum provenite de la incendierea baricadelor improvizate din diferite obiecte, precum tomberoane, se ridică din mijlocul protestelor. Un grup de demonstranți radicali au încercat să abată de la traseul bine stabilit al protestului și să se îndrepte către Senatul francez.

Parisul și alte mari orașe din Franța au devenit scena unor proteste violente. Aproximativ un milion de oameni au ieșit în stradă pentru a cere guvernului să renunțe la creșterea vârstei de pensionare. Serviciile rutiere, feroviare și aeriene au fost afectate de protestele organizate, marți, 7 martie, în mai multe orașe din Franța de sindicatele care se opun planurilor de creștere a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

În România, vârsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei şi de 65 de ani pentru bărbaţi, stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

Vârsta standard de pensionare  creşte:

  • pentru bărbaţi – de la 64 de ani la 65 de ani, în intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2015;
  • pentru femei – de la 59 de ani la 63 de ani, în intervalul ianuarie  2011 – ianuarie 2030.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.