September 19, 2021

Remus Munteanu: PNRR-ul riscă să fie un nou MCV pentru România dacă actualul Guvern va merge mai departe cu reformele propuse și nesolicitate de nimeni

„PNRR-ul riscă să fie un nou MCV pentru România dacă actualul Guvern va merge mai departe cu reformele propuse și nesolicitate de nimeni. Așa cum dreapta a cerut MCV-ul și nu mai scăpăm de el, guvernanții de acum s-au dus cu un To-Do-List la Bruxelles în speranța că așa îi conving pe europeni să accepte un plan prost făcut. Bruxelles-ul nu cere înghețarea pensiilor și salariilor sau creșterea taxelor în plină pandemie. Alianța PNL-USR vrea asta.
Nicio țară nu a făcut acest lucru. Toți au evitat măsuri care generează tensiuni sociale. Pentru a fi clar, soluțiile propuse de guvernanți nu au nicio legătură cu recomandările specifice de țară și nu pot să acopere incompetența lor. Cel mai grav lucru este că modul accelerat în care guvernul se împrumută în prezent, la care se adaugă împrumutul de aproape 15 miliarde de euro prin PNRR, riscă să dezechilibreze bugetul României. În loc să înghețe pensiile poate se opresc din furtul făcut cu achizițiile în timpul pandemiei.”
Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte #PSD

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.