Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Restricționare trafic pe puntea pietonală peste râul Moldova

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Având în vedere începerea lucrărilor de reparații la Puntea pietonală de peste râul Moldova, Primăria municipiului Roman anunță că începând cu data de luni, 17.10.2022, traficul pe punte va fi oprit, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8.00 – 17.00.

Încep lucrările de modernizare ale punții pietonale care face legătura între municipiul Roman și localitatea Cotu Vameș!
Puntea pietonală a fost realizată în anii ’80, conform reglementărilor acelor vremuri având ca destinație asigurarea și facilitarea accesului salariaților Fabricii de Țevi Roman cu domiciliul în satul Cotu Vameș, comuna Horia și în localitățile limitrofe. Aceasta a fost proiectată și executată cu respectarea tuturor prescripțiilor tehnice, constituind o lucrare de referință în domeniu.
Evident, în timp au fost executate mai multe lucrări de întreținere și reparații asupra căii de rulare, realizată inițial din dulapi din lemn de diferite esențe – de la stejar la rășinoase și plop. Pe lista de investiții a acestui an, am propus schimbarea integrală a acestei căi de rulare și înlocuirea lemnului cu grătare din oțel zincat.
După ce în această vară am intervenit și am asigurat iluminatul punții, pentru ca aceasta să poată fi traversată în siguranță, de această dată vom schimba integral suprafața de rulare de 290 metri lungime și 1,4 metri lățime. Lucrările sunt programate să înceapă săptămâna viitoare și presupun curățarea de vopsea veche a pieselor metalice și a parapetelor, degresarea, vopsirea pieselor metalice la tablierul punții pietonale, demontarea podinei și montarea grătarelor metalice zincate. Este luată în calcul și intervenția la zonele de acces, astfel încât intrarea să fie exclusiv pietonală. Important este că ulterior acestei intervenții, greutatea totală nu va suferi modificări.
Lucrările vor fi finalizate în aproximativ 30 de zile și presupun încă o etapă din planul de reabilitare al acestui obiectiv, care deși nu mai servește scopului inițial, este utilizat zilnic de romașcani și de persoanele care vor să ajungă în municipiul Roman.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.